12 aprile 2017

“Shpella e Akullit” në Librazhd tërheq vizitorët e fundjavës

shpellaTIRANË, 12 Prill /ATSH/ – Shpella e Akullit ndodhet në Fushën e Letmit në Parkun Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”, në rrethin Librazhd.
Ajo ka një gjatësi prej 48 m dhe një lartësi 10 m si dhe gjerësi mesatare 9 m linear.
Kjo shpellë karakterizohet nga freskia e lartë që ka në stinën e verës për shkak se aty rezervohen akuj nga stina e dimrit të cilët fillojnë shkrirjen e tyre gjatë muajit maj.
Vizitohet nga shumë turistë vendas e të huaj.
Gati në çdo fundjavë, vizitorë të shumtë nga Elbasani, Librazhdi po edhe nga Tirana e qytete të tjera e vizitojnë për kuriozitetin që ngjall kjo shpellë.
Rruga me anë të cilës shkohet në destinacion Librazhd- Fushë Studën- Fusha e Letmit./m.m/
https://www.ata.gov.al/shpella-e-akullit-ne-librazhd-terheq-vizitoret-e-fundjaves/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate