26 febbraio 2017

Shpella e shkruar e Lepenicës, shpella me vlera shkencore dhe gjeomorfologjike

shpellaTIRANË, 25 Shkurt/ATSH/. –  Monumenti i Natyrës, Shpella e shkruar e Lepenicës, gjëndet në perëndim të fshatit Lepenicë, komuna Brataj ne Vlore .
Ajo përfaqëson një shpellë karstike të formuar në shkëmbinj gëlqerorë te kretës së siperme.
Shpella ka më shumë formën e guvës, por në muret e saj ka vizatime të herëshme me vlera të mëdha arkeologjike. Shpella ka vlera shkencore, gjeomorfologjike, didaktike e turistike.
Monumentet e natyrës tashmë janë kthyer në destinacione të mirëfillta për turizmin e natyrës,historisë dhe spelologjisë.
https://www.ata.gov.al/shpella-e-shkruar-e-lepenices-shpella-me-vlera-shkencore-dhe-gjeomorfologjike/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate