21 luglio 2018

Persona referent në bashki për të identifikuar potencialet e fshatrave

37
TIRANË, 20 Korrik /ATSH-Gjergji Mima/ Çdo bashki duhet të ketë një ose disa persona referentë, të cilët duhet të identifikojë nëse është e mundur për të çuar përpara të gjithë potencialet që ka nevojë të zhvillohen në çdo fshat.
Koordinatorja Kombëtare e Programit ‘100 Fshatra’, Elva Margariti u shpreh sot gjatë takimit mes kryeministrit Rama dhe përfaqësuesve të bashkive se, ‘në takimet që kemi pasur identifikimi i këtyre potencialeve ka sjellë dhe identifikimin e disa projekteve të reja që mund të zhvillohen dhe ka nxjerrë në pah dhe nevojën e një ekipi mbështetës nga ana juaj, i cili kërkohet të ketë një qasje më të afërt me programin që do të thotë që ky është një program që ka në përfshirjen e tij jo vetëm infrastrukturë dhe turizëm por edhe trashëgimi kulturore, mjedis, ruajtje e tij’.
Pra, shtoi ajo, “kërkohet që brenda bashkive të kemi mundësi që të kemi persona të cilët të jenë pikë fokale, pikë komunikimi. Do të doja që në çdo bashki të kishim një person referent, i cili të identifikonte nëse është e mundur që të çojë përpara të gjitha sektorët ose të gjitha potencialet që ka nevojë të zhvillohen në atë fshat. Dhe nëse kjo gjë nuk është e mundur të zhvillohet prej një personi të vetëm të keni të paktën 3-4 persona. Pra të filloni dhe ju të punoni me multi aktorë brenda bashkive tuaja”.
Margariti u shpreh se Akademia do të ndihmojë bashkitë për identifikimin e potencialeve nëpër fshatra.
“Nuk pretendojmë që në çdo bashki te jenë 3-4 aktorë që të jenë të aftë për të çuar përpara plotësisht programin. Rasti konkret i Akademisë do të jetë me siguri një urë e mirë lidhëse për zhvillimin e këtyre dijeve të mëtejshme. Akademia do të vijë në fshatra me një informacion të marrë. Puna që ju keni bërë deri tani që është puna e mbledhjes së informacioneve, të nevojave, të problematikave dhe të projekteve të mundshme është i gjithë informacion që i kalohet Akademisë. Pra ata nuk do të vijnë të hulumtojnë në fshatrat tuaja për të na sjellë të njëjtin rezultat që ne e kemi tashmë. Akademia do të vijë të ndërveprojë me ju. T’ju tregojë sesi ata mendojnë që mund të zhvillohet akoma më tepër ky potencial. Dhe do të vijë mbi të gjitha jo vetëm për të marrë prej fshatit dhe për t’i dhënë një shembull, por mbi të gjitha vjen për t’’iu dhënë një dije që deri diku në disa fshatra mungon”, tha Margariti. /a.g/
Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
https://ata.gov.al/2018/07/20/persona-referent-ne-bashki-per-te-identifikuar-potencialet-e-fshatrave/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate