26 dicembre 2015

Elbasan, të rinjtë krijojnë pemën ekologjike të Vitit të Ri 2015 me materiale te recikluara

Festat e fundvitit kanë sjellë edhe ide të ndryshme sesi njerëzit mund të festojnë, duke ndihmuar njëri-tjetrin, por edhe sesi duhet të krijojmë përmes materialeve të riciklueshme. Një rast i tillë është regjistruar në Elbasan, aty ku disa të rinj kanë krijuar një pemë ekologjike me bidonë plastikë, pas një iniciative që ata kanë ndërmarrë për të ndihmuar personat me aftësi të kufizuar.

elbasan pema ekpologjike

Në Elbasan këtë vit përveç pemës tradicionale të Krishtlindjes është vendosur një tjetër pemë me përbërje prej Bidonash plastikë të ngjyrosur e cila duket se ka tërhequr vëmendjen e shumë qytetarëve.
Ajo është ndërtuar nga një grup të rinjsh, të cilëve u lindi si ide pasi ishin duke mbledhur tapa plastik për të blerë karroca për invalidët. 

Një pemë festive me materiale të riciklueshme ka tërhequr vëmëndjen e qytetarëve të Elbasanit këto ditë të fundit të vitit.
Nisma e një grupi të rinjsh ka bërë që pranë monumentit të arsimit të vendoset një pemë e realizuar me 2300 shishe plastike dhe një plak dëbore me gota në të njëjtën përbërje.

elbasan pema ekpologjike
Të rinjtë shprehen se kjo ide lindi pasi mblodhën tapat e shisheve me qëllim blerjen e karrocave për invalidët.

Kjo iniciativë është përshëndetur edhe nga Qytetarët.

Përshtypje më të madhe ka bërë tek fëmijët të cilët e konsiderojnë një gjë të veçantë që ka tërhequr më shumë vëmëndjen se pema tradicionale e festave.


Redaksia Online
(F.T/shqiptarja.com) - See more at: http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/video--elbasan-t--rinjt--krijojn---pem-n-ekologjike-t--vitit-t--ri-334083.html#sthash.nW0XaoOe.dpuf

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate