19 dicembre 2014

Panairi artizanal cel dyert prane Piramides 12/2014

December 2014 10:55
  • font size decrease font size increase font size
Panairi artizanal cel dyert prane Piramides.
Në kryeqytet, pranë Piramidës është çelur Panairi i Artizanatit shqiptar. 40 biznese nga treva të ndryshme të vendit, por edhe më gjerë nga Kosova e Mali i Zi, prezantojnë qindra punime artizanale të bëra me dorë nga gratë dhe vajzat e këtyre zonave. Panairi është parë si mundësi për të rikthyer traditën shqiptare dhe për të nxitur interesin ndaj këtyre produkteve. Ekspozitës së artizanatit, nuk i mungojnë as punimet zbukuruese të drurit megjithëse vend kryesorë zënë sixhadet, mbulesat , me fije leshi dhe pambuku. Punimet e tyre janë të ndryshme, të bukura dhe të kërkuara për qytetarët, por femrat artizane bashkohen në të njëjtën problematikë, mungesën e tregut për t’i shitur ato.
- See more at: http://radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=82749:panairi-artizanal-cel-dyert-prane-piramides&Itemid=575#sthash.bubXLrYC.dpuf

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate