24 giugno 2017

Qeparo, fshati turistik që po tërheq vëmendjen e francezëve

TIRANE, 19 Qershor/ATSH/- Shqipëria nuk mund të krenohet vetëm me bregdetin e bukur, qytetet historike, apo edhe Tiranën. Tashmë edhe fshatrat e saj janë shumë atraktive për turistët.
Një i tillë është fshati Qeparo në Shqipëri, që është kthyer në destinacionin e preferuar të turistëve të huaj. Madje, një çift francez jeton prej gjashtë vitesh në këtë fshat. Deborah Auge, nga Montpellier e Francës, jeton prej gjashtë vitesh në Qeparo, me bashkëshortin Philippe, raporton “DW” në gjuhën shqipe.
Mësohet se çifti kanë blerë dhe kanë rikonstruktuar dy shtëpi në fshat, ku kalojnë muajin qershor e shtator.
Deborah po përpiqet të mësojë gjuhën shqipe, kurse fjala e preferuar është ‘shëndet’. Ajo thotë se fshati është shumë i bukur dhe pas pensionimit mendojnë të vendosen përfundimisht në këtë fshat. Gjithashtu edhe Philippe ka thënë se Shqipëria ka shumë bukuri, njerëzit janë miqësorë dhe mikpritës.

/a.gjonaj/ /a.g/
https://www.ata.gov.al/qeparo-fshati-turistik-qe-po-terheq-vemendjen-e-francezeve/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate