18 maggio 2018

Gjirokastër/ Masat për sezonin turistik 2018, mblidhet Komiteti Rajonal i Turizmit

40
TIRANË, 17 maj/ATSH/ – Në institucionin e Prefektit të Qarkut Gjirokastër është zhvilluar sot mbledhja e Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit me temë diskutimi hapjen e sezonit të ri turistik 2018 dhe planin e masave përgatitore të marra nga Njësitë e Vetëqeverisjes Vendore dhe institucionet rajonale për mbarëvajtjen e këtij sezoni të ri turistik. Në këtë takim ishte i pranishëm edhe zv/ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Hajrulla Çeku.
Në kuadër të promovimit dhe rritjes së turizmit në Qarkun e Gjirokastrës, institucioni i Prefektit ka realizuar Projektin “Krijimi i rrjetit dhe promovimi i kështjellave” (Net Castle), i cili është zbatuar në bashkëpunim me Qendrën UET nga pala shqiptare dhe Rajonin e Ishujve Jonianë nga pala greke.
Ky projekt ka bërë të mundur që për herë të parë 12 kështjella të Qarkut Gjirokastër të dixhitalizohen dhe të projektohen në sistemin 3D, për t’u vizituar tashmë virtualisht në websitën e projektit nga çdo i interesuar.
Ky projekt ka si objekt përforcimin e bashkëpunimit dhe të shkëmbimeve ndërkufitare sikundër edhe rritjen e turizmit në zonë, diferencimin e kalave nga monumentet klasike antike si dhe fuqizimin dhe azhornimin e metodave informuese për të gjithë banorët dhe vizitorët, nëpërmjet përdorimit të teknologjive të reja, çka është dhe një kontribut në trajnimin kulturor të të rinjve.
Në fjalën e tij Prefekti i Qarkut Gjirokastër, Astrit Aliaj ka dhënë sugjerimet për këtë sezon të ri turistik duke u nisur edhe nga problematikat e hasura gjatë vitit 2017.
Nëpërmjet strukturave përkatëse të Njësive të Vetëqeverisjes Vendore të Qarkut duhet të punohet për licencimin e të gjitha bizneseve të vogla të hotelerisë, ndriçimin e objekteve muzeale, kulturore e historike, përpilimin e të dhënave të sakta për numrin e turistëve vendas e të huaj që vizitojnë Qarkun si dhe të krijohen zyra turistike pranë të gjitha bashkive, ku vizitorët të marrin të gjithë informacionin e duhur. /m.z//r.e/
Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
https://ata.gov.al/2018/05/17/gjirokaster-masat-per-sezonin-turistik-2018-mblidhet-komiteti-rajonal-i-turizmit/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate